Ενημέρωση

Διημερίδα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του 424 Γ.Σ.Ν.Ε

Ημ/νία δημοσίευσης: 1/11/2017

Οι σύγχρονες παγκόσμιες γεωπολίτικές και κοινωνικές εξελίξεις έχουν άμεσα αντίκτυπο και στις υπηρεσίες υγείας. Η Νοσηλευτική, ως πρόμαχος των υπηρεσιών υγείας νιώθει συχνά πρώτη τις αναταράξεις και οφείλει να προετοιμαστεί εγκαίρως και να προσαρμοστεί αναλόγως στα νέα δεδομένα.

Για το λόγο αυτό, αυτή η εκπαιδευτική Διημερίδα διαπραγματεύεται ευαίσθητα θέματα όπως οι μαζικές καταστροφές και το τραύμα μάχης. Ταυτόχρονα όμως ασχολείται με τη διασύνδεση της νοσοκομειακής Στρατιωτικής Νοσηλευτικής με τον προνοσοκομειακό χώρο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό αντιμετώπισης μαζικών συμβάντων.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας (ενστόλων και μη), αλλά και όλων των δυνητικά εμπλεκόμενων στον κρατικό μηχανισμό αντιμετώπισης σε θέματα αντιμετώπισης συμβάντων, στην ειρήνη και στον πόλεμο.

Έτσι η Διημερίδα περιλαμβάνει διαλέξεις και ομιλίες σε στρόγγυλες τράπεζες από διακεκριμένους συναδέλφους από τον κλινικό, τον προσονοσοκομειακό και εκπαιδευτικό χώρο, αλλά και ελεύθερες ανακοινώσεις σχετικές με τη Στρατιωτική νοσηλευτική.

Καινοτόμος είναι η παρουσία των δύο βιωματικών σεμιναρίων (με περιορισμένη συμμετοχή) σχετικά με το τραύμα μάχης και τις μαζικές καταστροφές, σε ρεαλιστικές συνθήκες εντός του Νοσοκομείου.

 

Η παρουσία σας, αλλά και η ενεργός συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως

 

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Διημερίδας

Σχης(ΥΝ) Μαρία Καλαφάτη

Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 424ΓΣΝΕ


Τελικό πρόγραμμα: /articlefiles/teliko-programma-424-2017.pdf